Team 111

Op zaterdag 3 juni 2017  start de 26e editie van de ROPARUN met voor de 5e keer deelname van ons team, Daamen & van Sluis – De Kennissenclub.

Wie zijn wij?

Het Roparun team 111 is een combinatieteam van Daamen & van Sluis en De Kennissenclub. Het team bestaat uit zowel medewerkers van de Daamen & van Sluis als clubleden van de Kennissenclub en hun relaties.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 520 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker.

Waarom meedoen?

via de stichting Roparun:
Redenen om mee te doen aan de Roparun zijn er genoeg. Vraag aan (oud) deelnemers wat een deelname aan de Roparun inhoudt en je zult ongetwijfeld van iedereen hetzelfde horen; de Roparun kun je niet omschrijven, die moet je meemaken. Ook een vaak gehoorde Roparun uitspraak is dat je na één keer deelname besmet bent met het Roparun virus. Je bent dus gewaarschuwd! Deelname aan het evenement op zich is dus al ontzettend mooi tijdens het Pinksterweekend. Maar het Roparunnen is veel meer dan het lopen en fietsen. Het is teamsport, topsport maar ook zeker meer. Het is een uniek evenement waarbij gezonde mensen in teamverband geld bijeenbrengen om de kwaliteit van leven van kankerpatiënten te verbeteren. Naast het sportieve gedeelte is er dus de uitdaging om een mooi donatiebedrag voor het doel van Stichting Roparun op te halen. En als je bedenkt dat een Roparunteam gemiddeld zo’n 16.000 euro ophaalt, dan is dat toch wel een goede reden om jezelf in te zetten om mooie teamacties te organiseren?

De Roparun staat voor “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. De opbrengst van de Roparun wordt niet besteed aan onderzoek, maar komt ten goede aan zaken die het leven van kankerpatiënten kunnen veraangenamen. Niet alleen de sportieve prestatie telt, maar juist en vooral het bedrag dat door een team bijeen wordt gelopen. Kortom, een avontuur voor het leven. Dus hoeveel redenen heb je nog meer nodig om mee te doen aan de Roparun 2017?

Roparun 2017

De Roparun van 2017 vindt plaats in het Pinksterweekend met de start op zaterdagmiddag 3 juni 2017 in Parijs en in Hamburg en de finish op maandagmiddag 5 juni 2017 op de Coolsingel in Rotterdam. De starttijd van een team wordt bepaald aan de hand van de door een team opgegeven gemiddelde snelheid. De eerste teams starten rond het middaguur en de laatste teams midden in de nacht tot zondagochtend (een uur of zes). De minimaal te lopen gemiddelde snelheid is 11 kilometer per uur en de maximale snelheid is 18 kilometer per uur. Naar verwachting zal de Stichting Roparun Evenementen besluiten om in 2017 opnieuw een maximum aantal van 275 teams toe te laten op de route vanuit Parijs en maximaal 150 teams op de route vanuit Hamburg.